Svar på era frågor!

Äntligen fick jag ordning på det!!:) Här kommer era frågor med svar! 

Hej! Jag undrar hur vi, med fet hy ska sminka oss? Lixom man glänser bara någon timme efter att lagt på sminket?

Kommer tips för er med fet hy, men vill du få bort glansigheten så ska du alltid lägga på ett transparant löspuder efter foundaton med hjälp av en puderpuff. Det får sminket att sitta bättre och du slipper "glansigheten". Blir det glansigt under dagen så är det bra om du har med dig puder i väskan som du bara kan "swicha" på när det behövs!

 

Hej! Jag är en asiatisk tjej, jag är ganska ljus i hyn men har mörkt hår och mörka ögon. Jag kan inte hitta någon rouge som passar mig. Jag har provat rosa rouge, ungefär sån nyans som du använde i din sminkvideo för sotade ögon när du skulle festa, men jag passar inte alls i det. Kan du rekommendera någon? Ska jag ha någon brunaktig nyans kanske?

Sminktips till er asiater kommer jag ta upp inom en vecka här i bloggen!

Men prova hellre en brun rouge och lägg underkindbenet, annars så rekomenderar jag att lägga en skimmer highlighter På kindbenen för en snygg lyster! Mer tips kommer som sagt inom kort!:)

 

Hej!
Sjyst blogg för det första!
Jag börjar plugga till makeup artist nu i oktober, så jag tänkte, är det något speciellt jag bör tänka på? Sådär all-around =)?

Vad kul! Det du kan tänka på är att börja leta efter inspiration på snygga sminkningar, öva på dig själv eller helst någon annan. Vill du frilansa som mua efter din utbildning får du räkna med att göra en hel del "gratisjobb" det första året. Skaffa F-skattesedel så fort som möjligt, för att enklare få jobb som frilans. Börja leta runt redan nu efter någon som kan hjälpa dig med en hemsida där du kan lägga upp portfolio, meriter m.m..börja redan nu med att skaffa visitkort, kontakter betyder Allt.

Annars vill jag bara önska dig Lycka till! Tiden under min sminkutbildning är en av de roligaste perioderna i mitt liv!:) Har du frågor under utbildningen är det bara att fråga mig om hjälp, så ska jag försöka hjälpa så gott det går.


Vart pluggade du?

Make up Institute i Stockholm.

 

Hårstyling tips??? hårstyling videosar?? visa olika sortes hårstylingar! vad använder du för hår produkter????

Luuugn, Hårstylingstips är på gång!:) Det första hårstylingstipset kommer imorn!

 

Vart bor du??

Tillfälligt utanför Linköping, pg a. min flytt från Sundsvall för en månad sedan..men söker ivrigt efter boende i Stockholm just nu! Vill flytta omgående.

 

Vad har du för mobil??

Sony Ericsson, Walkman 850i (är i behova av en ny mobil..)


Får du betalt för din blogg??

Inte en krona. Skriver för att det är kul, men skulle inte tacka nej till att få betalt eftersom jag ägnar flera timmar om dagen till min blogg.:)

 

Vart köper du dina kläder??

Handlar verkligen Överallt! Jag letar efter plagg som jag känner på en gång "Det där är Jag". Det är roligast att bära plagg/accecoarer som visar vem man är. Jag kan hitta kläder på Åhléns, Gina Tricot, H&M, Lindex, Monki, MQ, Sisters m.m m.m..snygga skor hittar jag oftast på Scorett eller Bianco!


Vart har du köpt dina skinn byxor/leggins??

Antar att du menar dessa?:)


Dom är inköpta på Gina Tricot för ca 1 månad sedan.


sminktips för de som har acne problem??

Kommer ta upp tips för er med acneproblem, precis som jag gjorde med "torr hy". Kommer tips senast torsdag 8/10!

 

Jag har försökt att göra den här sortens sminkning, följde ditt inlägg "SMINKSKOLA", men det blev inte alls lika fint som på dig. Det ser ju ut som du har svart skugga runt ögonen, när jag sminkar mig och använder brun och mörkbrun ögonskugga, så ser det bara brunt ut, inte alls lika svart som det ser ut på dig. Brukar du ta mycket mörkbrun skugga runt ögonen i slutet? Du sminkar dig jättefint iallafall och tack för alla tips :)

Vad kul att du vågade prova! En mer detaljerad "Sminkskola" kommer i eftermiddag!:)

 

Hej fredrika!
Skulle du kunna göra ett inlägg där du beskriver hur man gör sotade ögon, jag tycker det är såå svårt. och vill lära mig så GÄRNA.
gärna en sotning till vardags och en till fest:D
Skulle bli superglad!!

Det kommer, det kommer.:) Kolla in efter kl.15 idag!

 

Är puder- och rougeborstar av gethår bra? Vad rekommenderar du för borstar?

Ja, borstar utav äkta hår är bäst! De är mjuka, täta och tål det mesta.:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback