Svar på Kommentar! - Fet hy

Har du nåt bra tips om man har lite fet och finning hud? :)
_____________________________________________________________________
Den här frågan har jag fått många gånger, så nu ska jag ge er lite tips om vad ni kan tänka på när ni med lite fetare/finnig hy ska sminka er!
För det första så är hygienen Jätte viktig, oavsett om du har fet eller torr hy. Man ska vara noga med hygienen och tvätta ansiktet Noga morgon och kväll med en ansiktsrengöring som passar Din hudtyp. På apoteket finns bra produkter till er som har acne och "fet hy". Glöm Inte att återfukta huden med en bra ansiktskräm som är speciellt uttagen för "fet hy".
Många av er använde säkert händerna/sminksvamp när ni kletar in foundation, right? Vet att många gör det, eftersom det är enkelt och går snabbt. Det jag själv märker av när jag använder "foundationsvamp" är att jag lätt får små "minifinnar" och irriterad hud (ja, det händer att även Jag slarvar när jag sminkar mig privat.:) ) och detta beror självklart på bakterierna som växter som ogräs i svampen. Därför är det Väldigt viktigt att Rengöra svampen efter varje använding och även innan den ska användas (den ska ju ändå vara fuktig när ni lägger på foundation.) Och byter ut den Minst en gång/v.
Ni rengör svampen enkelt med diskmedel och ljummet vatten.

Ett annat alternativ om ni använder flytande/kakfoundation är att applicera den med en "foundationpensel", de samlar inte lika mkt bakterier som svampen gör och kan användas om och om igen i flera år om ni rengör den ordentligt! Penseln rengör ni enkelt med diskmedel (för att få bort fettet), ljummet vatten och avslutar med vanligt "hårbalsam" för att gör penseln mjuk igen!
Men för att undvika den "glansiga" ytan som de flesta vill bli av med så måste ni lägga på ett transparant puder (transparant puder=puder utan färg) och jag rekomenderar puder i Lösform som ni lägger på med en kabukiborste (stor, tät borste). Men enklast av allt är att införskaffa er ett mineral-puderfoundation, eftersom mineralsmink inte innehåller oljor, kalk, parfym och andra ingridienser som kan orsaka irritation för huden.
  • Tvätta ansiktet Noga morgon och kväll
  • Återfukta huden med en ansiktskräm som passar Din huddtyp
  • Använd helst mineral-puderfoundation isf. för vanlig flytande foundation
  • Transparant puder är ett Måste för att få bort den glansiga "looken"!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Fredrika! Den rosa matta rougen som du hade på din första sotningsvideo, den festsotningen, vad var det för rouge? Var köpte du den och vad heter den?

Tack för en bra blogg :)

2009-10-08 @ 14:53:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback