Svar på Kommentar! - Torr Hy.


Hur ska vi med torr hud sminka oss rätt? Oftast "flagnar" bara foundationen bort fastän jag har dagkräm under. Är peeling ett bra alternativ till våra ansikten?
__________________________________________________________________________________
Tack för din fråga!
Torr hy är det många som drabbas av, speciellt nu på hösten/vintern när det blir kallare ute, men även på sommaren när hyn utsetts för starkt solljus.
Jag har själv haft väldigt torr hy (har gett med sig nu efter att jag faktiskt börjat använda Rätt produkter) och mitt bästa tips är att använda en speciellt uttagen ansiktskräm för Torr hy, så att anisktet får tillräckligt med återfuktning.
Använda gärna en dag och nattkräm eftersom nattkrämen är fetare än dagkrämen och återfuktar under natten. Peeling är ett bra allternativ för att få bort gammal hud från ansiktet och eftersom du beskriver att ditt smink "flagnar" bort, så borde du börja med aniskts peeling 1-2 gånger i veckan. Gärna grova "peelingkorn", så det rengör på djupet.
Tänk på att massera in peelingen, absolut Inte "gnugga" in den, då det kan skada hyn. Använd även gärna en återfuktande ansiktsmask 1-2 ggr/v. för bästa resultat!
Mina tips för er med torr hy är alltså:
  • Ansiktspeeling, men grova korn 1-2 ggr/vecka
  • Ansiktsmask 1-2 ggr/vecka
  • Dag Och Nattkräm, Varje dag!
  • Ansiktsvatten är ett bra allternativ för garanterad återfuktning hela dagen. Avänds innan ansiktskrämen.
  • Låt huden vila från smink minst 1 dag/vecka.
  • Använd gärna en fetare foundation som återfuktar under dagen (fråga i närmsta sminkbutik) och lägg på transparant löspuder för att undvika glansighet.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback