Svar på era frågor!

Hur ska jag göra för att få bort min glansiga hy? Alltså när jag sminkar mig med foundation så blir jag alltid glansig efter ett tag ÄVEN fast jag änvänder puder och så.. Jag har väldigt fet hy..

Har du något bra knep?

För att få bort glansig hy, rekommenderar jag alltid att använda ett löspuder som du duttar på med en "puderpuff"!

Ha med dig en puderdosa (eller puderfoundation i lösform) när du är ute, så du enkelt och snabbt kan fixa till sminket!:)


Kan jag få ställa en fråga? Jag använder primer och tycker den är jättebra men pudret försvinner ändå efter ett tag, har ett från makeupstore men hur får jag det att hålla hela dagen samt när man är ute, då försvinner det också rätt snabbt.

En primer är en Bas för hela grunden. Den lägger man först, innan concealer, foundation, puder m.m. Att pudret "försvinner" som du beskriver det kanske har att göra med att du har en fet foundation under eller inte lagt på tillräckligt med puder ovanpå för det hållbara resultatet? Sen är det ju så med alla slags sminkingar att det är svårt att få en sminkning hålla 12 timmar i sträck.:) Var beredd med en liten puderdosa i väskan, så du enkelt kan frächa upp sminket om det behövs!

 

Brukar du bli nervös när du sminkar dina kunder? Är du rädd för att dom inte blir nöjda?

Nej, jag är aldrig nöjd när jag sminkar. Jag vet att jag är bra på det jag gör, så jag är aldrig orolig för att kunden ska bli missnöjd! Men det kan hända att jag är nervös dagen innan jag ska göra en sminkning, eftersom det är mkt man ska tänka på innan, så man har med sig allt man ska ha osv..:)

 

Var har du köpt den?:D

Antar att du menar koftan?:) Den kommer ifrån Newhouse. Jobbade på Newhouse under min sista tid i Sundsvall..:)

 

Vilken mascara tycker du är absolut bäst?

"Lash injection" från Too Faced!

 

Mina ögonbryn har egentligen fin form, men tyvärr så är hårstråna lockiga. något förslag om jag ska plocka dom på ett visst sätt eller gå till någon?

Har du provat en "brynfix"? Det är som en stylingprodukt för ögonbryn! Det gör så att brynen ligger där de ska! Finns att köpa i de flersta sminkbutiker, annars är det enkelt att fixa själv! Spara en gammal mascaraborste (rengör med ljummet vatten och diskmedel) spraya sedan lite hårspray på den torra, rena mascaraborsten och "kamma" brynen så de lägger sig på plats!

Är de extremt tjocka strån och vägrar lägga sig, även om man provat med "brynfix" så brukar jag klippa till brynen, någon millimeter med en "minisax". Då finns det ingen chans att de lägger sig på fel sätt.:)

 

Var kan man köpa bra sminkborstar?

I välsorterade sminkbutiker. Kan rekomenderna penslar/borstar från MIST, Youngblood och Nouba! (det är de jag använder mig av)

 

Hej Fredrika! Den rosabruna rougen dom du använder dig av dagligen, vet du om det finns någon mineralrouge som har samma färg som den? Tack för en bra blogg!

Kul att du gillar min blogg!:) Färgen jag använder som rouge finns hos de flesta sminkmärken ,kan tyvärr inte nämna någon mineralsmink just nu, men prova dig gärna fram och fråga personalen, så ska de kunna hjälpa dig!

 

Vilket sminkmärke tycker du är det bästa?

Har Många favoriter, men kan tyvärr inte komma på något sminkmärke som har 100% bra produkter i sortimentet (Vissa kan ha Superbra skuggor, kajalpennor m.m, men inte alls bra foundations ex.) Men det märke som ligger mig närmast hjärtat är "Too Faced"! Tycker om allt i deras sortiment (förutom deras foundations som jag har provat..) Annars älskar jag Make up stores ögonskuggor som jag aldrig får nog av!:)


 

Vilket brun kräm / puder är bäst?? Vad använder du för någon? Jag tycker om Noubas foundations som är täckande på ett riktigt snyggt sätt! Och så älskar jag Youngbloods puderfoundation!

Vad använder du för ögonskuggor?? Vilka märken är bra??
Använder skuggor från Too Faced, Nouba och Make up store!

Kommentarer
Postat av: Anonym

=) jo de e bara bra här med :)

Postat av: LIENE

intressant frågestund:)

2009-10-12 @ 09:35:22
URL: http://lienes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback